https://varadi-ro.webnode.ro/

Bine aţi venit pe pagina web a

Şcolii gimnaziale „Váradi József” din Sf.Gheorghe

Stimaţi părinţi, Dragi colegi, Dragi elevi!

 

 

 

Începutul de an şcolar oferă prilejul oportun pentru ca paginile de socializare să abunde de tot soiul de afirmaţii şi scrieri ce au drept ţintă şcoala, elevii, părinţii care în cel mai fericit caz sunt binevenite deoarece conţin sfaturi utile dăruite de psihologi de profesie sau chiar „amatori”, de aşa numiţii- “oameni de specialitate”.

Nu doresc să aduc aprecieri nimănui întrucât propria mea experienţă îmi este îndestulătoare şi îmi oferă siguranţa unor opinii certe în ceea ce priveşte şcoala, copiii, elevii, sistemul educaţional. Poate tocmai de aceea am considerat ca cea mai simpatică parte a unui citat, fragmentul: “Nu vă faceţi griji, au mai rămas doar 287 de zile până la vacanţa mare!” De la momentul citirii acestei urări, am trăit deja câteva zile, aşadar să rămânem cu învoiala că din acest an şcolar mai trebuie să treacă peste noi aproximativ 280 de zile…

Această cifră vă poate părea foarte mare, în mod special vouă, dragii noştri elevi din clasele pregătitoare, deoarece printre voi se regăsesc şi unii care nu le pot nici măcar număra. Însă, pentru cei din clasele a VIII-a, aceeaşi cifră poate părea destul de mică, aceştia având totuşi şansa să mai petreacă un timp relativ scurt împreună, moment urmat de trista despărţire şi croire a propriilor drumuri.

Pot afirma despre mine cu certitudine că sunt omul cifrelor, însă acum consider că nu cantitatea primează, ci calitatea. Nu contează durata anului şcolar, ci modul în care trăim, trăiţi şi experimentaţi timpul petrecut la şcoală şi felul în care acesta capătă consistenţa dorită.

Înainte de toate, aş dori să le transmit celor din clasele pregătitoare ca fiece zi să devină o adevărată trăire, iar şcoala să fie mult mai bună decât au perceput-o. Celor mari, colegilor mei, le urez forţă de muncă, perseverenţă, un an şcolar plin de succese ca toate planurile voastre să se realizeze, să prindă contur.

Dragilor noştri părinţi aş dori să le mulţumesc pentru acordarea votului lor de încredere deoarece şi în acest an ne-au ales într-un număr atât de mare, pe noi, pe cei de la Váradi. Sperăm să nu existe urmă de regrete. În ceea ce priveşte reuşitele claselor terminale, pot afirma cu tărie că anul acesta a adus cu sine mai mulţi elevi proveniţi de la alte instituţii şcolare tentaţi de rezultatele deosebite marca Váradi. Ne declarăm mândri pentru toate acestea, însă în acelaşi timp renumele şcolii atrage şi o înaltă responsabilizare. Nu ne putem permite să îmbrăţişăm o activitate didactică artificială ori o forţă de muncă necalificată. Vom depune toate eforturile necesare pentru ca şi de acum înainte să ne menţinem pe linia fruntaşă, tocmai de aceea avem aşteptări şi din partea elevilor noştri de a începe şi anul şcolar curent cu dăruirea cuvenită şi cu o atitudine pe măsură.

 

Cu respect,

prof. Fekécs Károly